Dobrodošli na stranice Jurković savjetovanje d.o.o.

Za poslodavce

Za uspješno popunjavanje pozicije našim klijentima nudimo individualno prilagođene metode koje ovise o samoj poziciji, trenutnim odnosima na tržištu rada te branši klijenta.

Executive search / Headhunting

Za uspješno popunjavanje rukovodećih pozicija predlažemo izravno kontaktiranje s potencijalnim kandidatima koji su raspoloživi na tržištu. Headhunting projekt započinje sveobuhvatnim istraživanjem tržišta te identifikacijom ciljanih poduzeća u kojima bi se mogli nalaziti odgovarajući kandidati koji ispunjavaju kriterije iz opisa radnog mjesta i profila kandidata. U istraživanju se koristimo aktualnim izvorima podataka i najnovijim tehnikama istraživanja, a potencijalnim kandidatima pristupamo na profesionalan način.

Specijalističke pozicije

Za uspješno popunjavanje specijalističkih pozicija preporučujemo izravno kontaktiranje s potencijalnim kandidatima koji su raspoloživi na tržištu. Projekt započinje sveobuhvatnim istraživanjem tržišta te identifikacijom ciljanih poduzeća u kojima bi se mogli nalaziti odgovarajući kandidati koji ispunjavaju kriterije iz opisa radnog mjesta i profila kandidata. U istraživanju se koristimo aktualnim izvorima podataka i najnovijim tehnikama istraživanja, a potencijalnim kandidatima pristupamo na profesionalan način.

Selekcija kandidata

Za uspješno popunjavanje nerukovodećih pozicija preporučujemo kombinaciju oglašavanja u tiskanim medijima i na internetskim portalima te izravnog kontaktiranja s potencijalnim kandidatima koji su raspoloživi na tržištu. Usporedno s oglašavanjem istražujemo tržište te identificiramo poduzeća u kojima bi se mogli nalaziti odgovarajući kandidati koji ispunjavaju kriterije iz opisa radnog mjesta i profila kandidata. U istraživanju se koristimo aktualnim izvorima podataka i najnovijim tehnikama istraživanja, a potencijalnim kandidatima pristupamo na profesionalan način.

Psihometrijsko testiranje

Prilikom izbora zaposlenika strukturirani intervju katkada sam po sebi nije dovoljan kako bi se postigla potpuna procjena kandidata. Stoga kao dodatni alat preporučujemo i psihometrijska testiranja potencijalnih kandidata.